Palamentarisk leder i Frp Siv Jensen og finanspolitisk talsmann Ulf Leirstein la frem Frps alternative statsbudsjett på en pressekonferansei i Oslo mandag.

Frp: Avtalebrudd fra Senterpartiet

Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann, Ulf Leirstein, er skuffet over det han kaller et rent avtalebrudd fra Senterpartiets side. Han sier forslaget om et nasjonalt tiggeforbud nå legges dødt.

– Jeg har ikke sans for at avtaler brytes. Jeg forutsetter at folk holder avtaler de inngår også i politikken, sier Leirstein til NTB.

Høringsforslaget fra Justisdepartementet fikk hard medfart, men Leirstein sier regjeringspartiene var mer enn villige til å forhandle med Sp om ordlyd og innhold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var allerede booket møter om dette til uken, sier Frp-representanten.

Han mener Senterpartiets opptreden er til skade for politikkens omdømme.

– Ikke bare har Sp brutt en avtale med oss. Partiprogrammet er også brutt, i likhet med løftene Senterpartiet ga velgerne sine før valget.

Leirstein erkjenner at det nå ikke blir et nasjonalt tiggeforbud.

– Det vi trodde var et avklart flertall, var ikke et avklart flertall likevel. Saken er nå lagt død for resten av stortingsperioden. Samtidig sikret vi i fjor kommunene full anledning til å innføre lokale tiggeforbud, understreker han.

Les også
Senterpartiet trekker støtten til tiggeforbud
Les også
Norsk tiggeforbud vekker internasjonal oppsikt
Les også
Vil straffe dem som hjelper tiggere