Friskole fikk nei i Kristansund

Kristiansund Bystyre sa mandag nei med knappest mulig margin til planene om å etablere kristen friskole i byen. Både Høyre og FrP var på flertallets side.

Skoleplanene til den tverrkirkelige stiftelsen Kristiansund Friskole (Krifri) ble altså ikke applaudert av det borgerlige flertallet i Kristiansund. At både Høyre og FrP vendte tommelen ned for KriFri blir ikke godt mottatt på sentralt hold.

-Det er forferdelig trist og leit at Frp i Kristiansund, uten at jeg vet årsaket til det, har sagt nei til dette, sier stortingsrepresentant for FrP, Ursula Evje i en kommentar til Vårt Land. Evje mener bystyret overprøver foreldrene og peker på FNs menneskerettighetserklæring som danner grunnlaget for FrPs program.

FrP-representant Geir Gjengestø sier at han blant annet har reagert på skolens ansettelsesinstruks som sier klart at alle lærerne uansett hvor egnet de er må leve i et monogamt ekteskap.

Talsmann for Krifri, Erlend Indergaard, sier de er veldig overrasket over utfallet i bystyret.
- Men det er visst ikke lov å mene lenger i Norge at ungene dine ikke skal ha homofile lærere, sier han til Vårt Land.

Det er utdanningsdepartementet som har det avgjørende ord i friskolesøknader. Kommunen er kun høringsinnstans. Med dagens ledelse i departementet skal det nok mye til for at skoleplanene ikke blir godkjent.

Per Ole Aalberg