Frimodig vitnesbyrd fra Sotsji

Den kristne twintip-utøveren Andreas Håtveit tok fjerdeplass i sitt første OL. Nå legger han opp og blir vaktmester.

Slope­style-stjer­nen Andreas Hå­tveit legger ikke skjul på sin kristne tro og dette har gitt ham ekstra oppmerksomhet i enkelte kretser. Aftenposten beskriver ham som en gladkristen, og han beskrives som smilende, entusiastisk og ivrig. Tors­dag deltok hallingdølen i twin­tip; slope­style med to ski på beina. Hal­ling­dø­len Hå­tveit tok fjerdeplass i øvelsen og av­slut­ter med dette sin karriere på verdenscup-nivå.

Ikke som alle andre

27-årin­gen er en ener i bak­ken, men har aldri lagt skjul på at han er en sterk guds­tro. Når de andre ski­g­ut­ta- og jen­te­ne drar på byen, drar Hå­tveit hjem. Han leser i Bi­be­len mens de andre er på nach­spiel, ifølge Aftenposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Du blir ikke lei av at du i svært mange in­ter­vju­er blir kon­fron­tert med din tro?

- For meg er det slik: Gud er god. Gud send­te Jesus for at han skul­le dø for mine syn­der. Hvis det er sant, så er det den vik­tigs­te sann­he­ten som fin­nes og noe som jeg har lyst til at andre skal få vite om, for­tel­ler en en­ga­sjert Hå­tveit til Af­ten­pos­ten.

Ber ikke om OL-gull

- Ber du til Gud om at det skal gå godt i bak­ken?

- Det er ikke slik at jeg leg­ger inn en gull­fore­spør­sel i af­ten­bøn­nen. Jeg føler ikke at han er tje­ne­ren min som skal stil­le opp for OL-gull, sier Hå­tveit.

- Han er en fan­tas­tisk fyr som har be­tydd utro­lig mye for spor­ten, sier lands­lags­sjef Chris­top­her Fran­kum til avi­sen.

Leg­ger opp

Etter å ha levd av ski­kø­rin­ge i ti år, leg­ger Andreas Hå­tveit nå opp som kon­kur­ranse­kjø­rer. Han er gift og har barn.

- Nå skal jeg først og fremst være ekte­mann og far. Etter se­son­gen skal jeg ha pappa­perm. Der­et­ter skal jeg jobbe litt. Være sne­k­ker og vakt­mes­ter på ho­tel­let for­eld­re­ne mine dri­ver, sier han. Litt ski blir det li­ke­vel tid til, og pla­ne­ne er der.

- Neste vin­ter blir det tro­lig fil­ming. Det spørs litt hva spon­so­re­ne mine øns­ker. Ver­dens­cup er det slutt på, sier Andreas Hå­tveit.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Idrettskjendiser deler vitnesbyrd i «vintersportbibel»