French ønsker dom mandag

En av to norske leger som ble innkalt til Kongo for å vitne i saken mot Joshua French, ble nektet innreise til Kongo og returnert til Norge. Dom i saken er ventet mandag, slik den også var i forrige uke.

French har de siste ukene hatt en for­ver­ring av helse­til­stan­den, noe som er blitt for­klart med en stress­re­la­tert li­del­se. Det ble på­vist av de to nors­ke le­ge­ne da de var på besøk i Kongo i ja­nu­ar.

Doms­av­si­gel­sen har vært ut­satt et par gan­ger al­le­re­de, men iføl­ge moren til French er det vik­ti­ge­re å få dom­men etter an­kla­ge­ne om at han drep­te ven­nen Tjost­olv Mo­land, enn å bli be­hand­let på syke­hus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det hele er vel­dig slit­somt å sitte der i var­men og alt, så for Jos­hua er det bedre at dom­men blir gitt, uan­sett hva ut­fal­let blir, sier hun til NTB.

Anes­tesi­le­gen Gun­nar Far­stad ut­ar­bei­det den medi­sins­ke rap­por­ten sam­men med psy­kia­ter Lav­rantz Kyr­da­len. Begge ble fre­dag til­kalt til dom­sto­len for å avgi vitne­mål og for­kla­re om de mener French er til­reg­ne­lig eller ikke.

Far­stad slapp aldri inn i Kongo og ble re­tur­nert til­ba­ke til Norge av kon­go­le­sis­ke myn­dig­he­ter. Kyr­da­len fikk der­imot pas­se­re uten pro­ble­mer, til tross for at begge hadde iden­tis­ke pa­pi­rer og fikk ut­stedt visum sam­ti­dig ved am­bas­sa­den i Stock­holm.

- Vi kon­sen­tre­rer oss om at ho­ved­for­fat­te­ren av den medi­sins­ke rap­por­ten er på plass og vil etter pla­nen le­ve­re et vitne­mål, sier mi­nis­ter­råd Jon Otto Brød­holt i Uten­riks­de­par­te­men­tet til

NTB

Les også
Norsk lege nektet innreise til Kongo