Frankrikes justisminister hengt ut som «ape»

Det høyre­ra­di­ka­le frans­ke par­ti­et Na­sjo­nal front ref­ser en av sine egne po­li­ti­ke­re for å ha kalt jus­tis­mi­nis­ter Chris­ti­ane Tau­bi­ra «en ape». Tau­bi­ra er svart.

Na­sjo­nal front vars­let fre­dag di­si­pli­næ­re til­tak mot Anne-Sop­hie Leclerc, som pos­tet bil­der av Tau­bi­ra og en sjim­pan­se ved siden av hver­and­re på Face­bo­ok. Under bil­det av apen skrev hun «ved 18 må­ne­ders-al­der» og under mi­nis­te­ren «i dag».

I et in­ter­vju med fransk fjern­syn for­søk­te den 33 år gamle bu­tikk­ei­e­ren fra Ret­hel nord­øst i Frank­ri­ke først å ba­ga­tel­li­se­re saken. - Jeg har ven­ner som er svar­te, og jeg kal­ler ikke dem aper, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men så gikk hun løs på Tau­bi­ra igjen. - Jeg ville fore­trek­ke å se Tau­bi­ra oppe i grei­ne­ne på et tre, fram­for å se henne i re­gje­rin­gen. For hun er jo et udyr, sa Leclerc. Hun til­føy­de at dette ikke har noe med ra­sis­me å gjøre.

Me­nings­må­lin­ger tyder på at Na­sjo­nal front kan komme til å gjøre det svært godt ved lo­kal­val­ge­ne Frank­ri­ke til våren. Le­de­ren Marie Le Pen har for­søkt å gjøre par­ti­et mind­re frem­med­fiendt­lig, siden hun i 2011 tok over som parti­sjef etter sin far Jean-Ma­rie Le Pen. (©NTB)