Tidligere denne uka spurte Edward Snowden Frankrike om asyl. Utenriksminister Jean-Yves Le Drian sier at lite har endret seg siden sist gang Snowden spurte. Foto: AP / NTB scanpix

Frankrike nekter fremdeles Snowden asyl

Frankrike har ikke ombestemt seg og nekter fremdeles Edward Snowden asyl i landet, opplyser utenriksminister Jean-Yves Le Drian.

Snowden har bodd i Russland siden 2014 i frykt for å bli pågrepet av amerikanske myndigheter. Tidligere denne uka spurte han Frankrike om å få asyl i landet, og argumenterte med at «å beskytte varslere ikke er en fiendtlig handling».

Snowden søkte også om asyl i Frankrike tilbake i 2013.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Regjeringen den gang mente at det ikke var det riktige tidspunktet. Jeg kan ikke se at det er endret, sa utenriksminister Jean-Yves Le Drian i et intervju med den franske tv-kanalen CNews torsdag.

Snowden jobbet tidligere for CIA og NSA, og avslørte i 2013 amerikanske myndigheters programmer for masseovervåking i både USA og Storbritannia etter 11. september 2001.

Tirsdag ga han ut selvbiografien «Permanent Records» i 20 land. Samme dag ble det kjent at USAs justisdepartement saksøker den spionsiktede varsleren i et forsøk på å hindre at Snowden skal tjene penger på boka.