Fortsatte angrep i Israel

GAZA/ASHDOD (INN) Fire israelere har blitt alvorlig såret av skudd det siste døgnet og to Kassam raketter er avfyrt mot israelske mål. Samtidig har to større terrorangrep blitt avverget.

En 12 år gammel gutt ble såret da en terrorist åpent ild mot Bar Mitzva-festen han deltok i. Gutten blir av leger beskrevet som i moderat tilstand. Festen fant sted i Beit Yisrael-yeshivaen i Ashodod da attentatmannen åpnet ild mot en gruppe av ti-talls mennesker på stedet. Terroristens gevær kilte seg fast og forhindret et større antall sårede.

Gutten ble truffet i en arm og kne og gjennomgår kompliserte operasjoner i dag for å redde hans førlighet.

Ashdod ble satt i høyeste beredskap etter angrepet, men tilstanden ble lettet i morges etter at det ble klart at attentatmannens to medsammensvorne har sluppet vekk inn i de nærliggende palestinskstyrte områdene, og dermed utenfor israelsk politis rekkevidde.

En israelsk araber ble såret av skudd like før klokken 11 i formiddag. Angrepet skjedde i området ved Nevo Dotan nord for Hebron. Mannen kjørte en lastebil da han ble angrepet fra veikanten. Mannen ble tatt til medisinsk behandling til Ha Emek-sykehuset i Afula.

Lederen for yeshivaen (bibelskolen) i Ateret, rabbi Hagai Hacohen, ble såret av skudd i går kveld på veien mellom Ateret og Bir Zeit-broen i Samaria. Han ble truffet i magen og er i alvorlig tilstand. Han ble tatt til behandling på Hadassa-sykehuset i Jerusalem.

Det er også meldt om skyting mot beboelseshus i Kiryat Arba ved Hebron, og mot det jødiske samfunnet i Hebron by.

En bil fylt med sprengstoff og klargjort for et større terrorattentat ble i går stanset av sikkerhetsstyrker. Bilen kom fra Beit Sahur ved Betlehem og var på vei mot Jerusalem. Bombebiler av denne typen har blitt brukt i større terrorangrep i Jerusalem. I tillegg til sprengstoff blir bilene fylt med skruer og andre metalldeler for å øke den dødelige effekten, og bruken av dem har krevd et stort antall menneskeliv.

En palestinsk mann ble skutt og alvorlig såret av soldater i veisperringen ved A-Ram nord for Jerusalem i går kveld. Mannen bar en bag og adlød ikke soldatenes ordre om å stanse for inspeksjon. Det ble funnet et automatgevær av typen Kalashnikov i vesken hans, to håndgranater og flere runder ammunisjon. Mannen var en 21-åring fra Jenin i Samaria.

Israelske styrker har gått inn med stridsvogner i Kalkilya i Samaria. Det ble satt opp utgangsforbud for beboerne og strømtilførselen stanset, før det ble gjennomført hus-til-hus undersøkelser i byen på jakt etter våpen og terrorister. En palestinsk politimann og en sivil ble drept i aksjonen.

Israelske tropper tok også over det palestinske militære hovedkvarteret i Deheishe-flyktningeleiren ved Betlehem. I følge palestinske kilder er det kun kvinner, barn og gamle igjen i leiren, etter at ledelsen for de militante grupperingene i leiren besluttet at alle menn som tenkelig kunne bli arrestert av israelerne skulle forlate stedet.

Tropper har også gått inn i El-Bureish-leiren i Gaza etter at gjentatte angrep mot det jødisk bebodde Kfar Darom like ved har hatt sin opprinnelse i leiren. Det ble gjennomført aksjoner mot terrorstrukturen på stedet. To palestinere er meldt drept.

Det ble også foretatt søk etter aktivister i Yassir Arafats Fatah-organisasjon, det islamske Hamas og Islamsk Jihad i Tal al-Sultan-området av Gaza by.

Den israelske soldaten Kobi Eichelboim, 21, fra Givataim ble gravlagt i går etter å ha blitt drept i Netzarim i Gaza i går. Den 21 år gamle Muhammed Katawi fra Al-Aksa Martyrbrigadene utførte drapet.

Det sentrale Israel er i formiddag i høyeste beredskap etter at det er mottatt etterretningsrapporter om en terrorist på vei til å utføre et attentat i området.

Inger Neuman Egholm - Israelnetz