Fortsatt forfølgelse i Afghanistan

Norsk Misjon i Øst ber om at Afghanistan ikke må bli glemt etter Rahman-saken, men at verdenssamfunnet fortsatt skal ha søkelyset rettet mot religionsforfølgelsen i det muslimske landet.

Frigivelsen av Abdul Rahman er gledelig, men det betyr ikke at situasjonen for kristne i Afghanistan er blitt annerledes, skriver Norsk Misjon i Øst i et bønnebrev.

? Afghanske kristne som er tidligere muslimer, opplever å bli forfulgt, kastet i fengsel og til og med drept at sine naboer. Det finnes ingen kirker i landet, kristne må møtes i full hemmelighet, og det er forbundet med den største risiko å si at man er kristen. I så måte er Abdul Rahman-saken ikke unik. Det presset han var utsatt for, opplever afghanske kristne daglig på kroppen.

I bønnebrevet skriver NMiØ at man frykter at løslatelsen av Abdul Rahman skal føre til at islamistene kan bli enda mer oppsatt på å ta loven i egne hender og utøve større brutalitet overfor dem som konverterer til kristendommen.

I et intervju med ?Der Spiegel? sier en kristen, at løslatelsen av Abdul Rahman var en god ting, men at det internasjonale samfunnet må holde øynene åpne. Han sier at det verste som kan skje, er at utfallet av Rahman-saken kan gi inntrykk av at alt nå er i orden for dem som konverterer fra islam til kristendommen. Hvis dette skulle skje, vil denne saken være til mer skade enn gagn.

Søndag 9.april ble fire unge menn fra Afghanistan døpt i Oslokirken.

Mz