Forsvunnet sjuåring funnet i Japan

Den sju år gamle gutten som forsvant i et skogsområde i Japan, etter at foreldrene ville gi ham en lærepenge og tvang ham ut av bilen, er funnet i god behold etter nesten én uke.

Det var under en kjøretur i fjellene på Hokkaido, den nordligste av Japans fire store øyer, at gutten slo seg vrang sist lørdag.

Foreldrene gikk lei og ba ham pelle seg ut av bilen. Da de senere skulle plukke ham opp, var han søkk vekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Militært område

Først etter at store mannskaper hadde lett etter sjuåringen i fem døgn, ble han funnet inne på et militært område torsdag.

Det var en soldat som fant gutten inne i en liten bygning på et øvingsfelt. Der hadde han søkt tilflukt og funnet vann, men han var sulten og ba soldatene som fant ham om mat.

– Han så godt ut, men ble for sikkerhets skyld sendt til sykehus med helikopter, sier en talsmann for det japanske forsvaret.

Gikk langt

Gutten har fortalt til politiet at han gikk langt før han kom til militærbasen, som ligger omtrent 5,5 kilometer nordøst fra veien der han forsvant, skriver avisen Hokkaido Shimbun.

Forsvinningen vakte stor oppmerksomhet både i Japan og utenlands, og mange er nå lettet over at gutten er funnet i god behold.

Andre lurer på hvordan opplevelsen kommer til å påvirke ham og stiller spørsmål ved om foreldrene bør få ham tilbake.

Ber om unnskyldning

Sjuåringens pappa er svært lettet over å ha fått sønnen tilbake i god behold og ber nå både sønnen og alle andre om unnskyldning.

– Jeg ber om unnskyldning til alle på skolen hans, til de som har deltatt i letingen og til alle andre for å ha skapt problemer, sa han til journalistene utenfor sykehuset der gutten er innlagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet opplyser at de vurderer å sikte sjuåringens foreldre for omsorgssvikt, skriver Kyodo News.