FØRSTE GANG: - Vi gleder oss til å komme til Israel for første gang, forteller Brith-Lise og Helge Thomsen, som begge er ansatt ved Danielsen Ungdomskole i Bergen.

Første reise til Israel

Ekteparet Brith-Lise og Helge Thomsen besøker Israel for første gang. De er på studietur sammen med kollegaer ved Danielsen ungdomsskole i Bergen.

– Jeg har aldri vært så fristet av å reise til Israel, men jeg tror at det skal bli interessant å komme dit, forteller Helge.

– Det blir spennende å se de stedene som vi har lært om i bibelhistorien, legger Brith-Lise til.



15 personer

Personalgruppen fra Danielsen ungdomsskole består at 15 personer, og ti av disse har aldri vært i Israel tidligere. Nå skal de være ni dager i Det hellige land.

– Mesteparten av tiden skal vi oppholde oss i Jerusalem, og her skal vi blant annet oppsøke de bibelske stedene. Vi skal videre bade i Dødehavet, og blant annet besøke Massadaborgen og en kibbutz. Så avslutter vi reisen i Tiberias, som ligger ved Genesaretsjøen, forteller Brith Lise Thomsen.

– Hva betyr det for dere i personalet å reise sammen på en slik tur?

– Dette binder oss sammen, og betyr mye for arbeidsfellesskapet. Derfor er slike turer veldig positive for oss, svarer Helge Thomsen.


DM