Lyngdal-pastor Sten Sørensen omkranset av media tirsdag. Foto: Raymond Haslien

Fornøyd med mediedekningen

Et fulltallig pressekorps var til stede da Lyngdal-pastor Sten Sørensen overleverte femti tusen underskrifter mot en ny ekteskapslov. Se DagenMagazinets video fra markeringen her.

- Ekteskapet er noe av det viktigste vi har i samfunnet, det er grunnpilaren som vi må verne om. Et ekteskap mellom mann og kvinne er bærekraftig og er noe vi har hatt siden skapelsens morgen, sier Sørensen til Dagen Magazinet som treffer pastoren før overrekkelsen skulle finne sted tirsdag.

Tidligere på morgenen hadde Sørensen vært i Nyhetskanalen på TV2. Her hadde han møtt LLH-leder Jon Reidar Øyan til debatt.

Blant dem som har skrevet under på Sørensens liste er kjente kristenledere som Aril Edvardsen og biskopene Olav Skjevesland og Per Lønning. Folk fra hele landet har via internett printet ut skjemaer for underskrifter, fått folk til å skrive under og sendt dem til Sørensen og hans kompanjonger.

Om det er ekteskapsmarsjen som samlet fem tusen til marsj gjennom Oslos gater, som har vekket norske mediers interesse for underskriftskampanjen vites ikke, men et stort presseoppbud var møtt fram ved Stortinget for å få med seg overrekkelsen.

- Dette var en voldsom respons, kommenterer pastoren over presseoppbudet.

Nyhetskanalen kjørte overrekkelsen live på sin kanal. NRK TV og radio, TV-Norge, NTB, Scanpix og en rekke store og små medier fant også veien.

- Det her viser at dette er en sak som tenner folk. Vi har en god sak. Jeg tror dette også inspirer stortingspolitikerne som er mot loven og kan være med på å gi dem drahjelp, sier Sørensen til DagenMagazinet.

Video:Se DagenMagazinets video fra markeringen her.

Underskriftene ble overrakt FrP-formann Siv Jensen, KrF-leder Dagfinn Høybråten, stortingsrepresentant Inge Lønning (H) og Arbeiderpartiets fungerende parlamentariske leder Olav Akselsen.

Les mer i DagenMagazinet onsdag.

Relaterte lenker:
Nesten 50.000 underskrifter mot ny ekteskapslov