Beredskap: Politi utenfor lokalene til Cappelen Damm i Akersgata mandag. Det er varslet demonstrasjoner etter at forlaget besluttet å utgi en bok med Muhammed-karikaturer. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Forlagsansatte evakuert

Cappelen Damm trykker Muhammed-karikaturbok og frykter reaksjoner.

De ansatte i Cappelen Damm er sendt hjem fordi forlaget frykter demonstrasjoner i forbindelse med lanseringen av boken «Taushetens tyranni».
Boken, som er skrevet av den danske journalisten Flemming Rose, inneholder blant annet en faksimile av Jyllands-Postens omstridte Muhammed-karikaturer.

- Vi kan bekrefte at de ansatte er sendt hjem av sikkerhetsmessige årsaker, sier Tom Dahl, sekretæren til administrerende direktør Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm til VG Nett og NRK.

- Vi har bedt våre ansatte avslutte arbeidsdagen. Bakgrunnen er at vi har fått melding fra politiet om at det planlegges en demonstrasjon.
Det er stort politioppbud utenfor forlagets lokaler i Akersgata i Oslo, men politiet sier til NTB at det så langt ikke har vært noen konkrete hendelser knyttet til utgivelsen.
- Vi har tatt våre forholdsregler, som jeg ikke ønsker å gå nærmere inn på. I tillegg har vi mannskaper i området i tilfelle det skulle skje noe. Men det er ingen som har søkt om å få holde noen markering, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.
NTB