Jan Grue fikk kritikerprisen for beste sakprosa for voksne for boken «Jeg lever et liv som ligner deres» i 2018. Nå er han en av tre som får Fritt Ords pris for 2021. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

Forfatterne Jan Grue, Bjørn Hatterud og Olaug Nilssen får Fritt Ord-prisen

Stiftelsen Fritt Ords Pris for 2021 går til tre forfattere som har belyst samfunnssituasjonen og ytringskulturen for funksjonshemmede i Norge.

De tre forfatterne Jan Grue, Bjørn Hatterud og Olaug Nilssen har hver for seg ytt sterke og kritiske bidrag for å belyse situasjonen for funksjonshemmede i Norge.

– Mangfoldsdebatten i norsk offentlighet rommer sjelden personer med nedsatt funksjonsevne. Grue, Hatterud og Nilssen kommer hver på sin måte med skarpe, kunnskapsrike og debattskapende bidrag gjennom bøker og avisartikler som når svært mange, sier styreleder Grete Brochmann i Stiftelsen Fritt Ord.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De tre forfatterne gir språk til mennesker som ofte ikke finner sitt eget og som ikke blir sett, sier Brochmann i en pressemelding.

Forfatter og dramatiker Olaug Nilssen er en av tre som deler årets Fritt Ord-pris. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB

Jan Grue (40) er professor i spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo, mens Bjørn Hatterud (43) er kulturskribent, kurator, musiker og forfatter. Olaug Nilssen (43) er dramatiker og forfatter.

Prisvinnerne deler prisbeløpet på 500.000 kroner og får hver sin statuett laget av Nils Aas. Tidspunktet for prisutdelingen er ikke fastsatt på grunn av koronasituasjonen.

Les også
– Det er nesten så eg ikkje tør å snakke om det
Les også
Gjemmer funksjonshemmede bort i skam