Foreldrepermisjon til barnet fyller ti

Fleksibel foreldrepermisjon på 68 uker fram til barnet fyller ti år. Det blir et mål for Kristelig Folkeparti i neste fireårsperiode.

Det var et stort flertall pålandsmøtet i Trondheim som i dag vedtok programkomiteens forslag B: KrF vil innføre fleksibel foreldrepermisjon på 68 uker (16 måneder) som må benyttes innen barnet fyller ti år.

Alternativet som ble forkastet foreslo en utredning av en deltids-permisjonsordning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kristelig Folkepartis Ungdom ville forkaste begge forslagene fordi de heller ville satse på tiltak som er mer målrettet i forhold til familier med lav inntekt og fattige barn.

Levelig vedtak

Leder i programkomiteen, Dagrun Eriksen, sier til Dagen at hun kan leve godt med å tilhøre mindretallet i denne saken, men synes at det er litt trist at muligeten for deltidspermisjon for en del grupper ikke vil bli utredet videre.

- Det handler om det valget en del grupper av unge foreldre gjør, at de går ned i stillingsprosent, leverer barn litt senere i barnehagen og henter dem litt tidligere. Jeg synes det hadde vært bra å få en ordning som hadde omfattet disse, sier Eriksen.

- Ganske likt

Hun legger til at de to alternativene ville komme ganske likt ut kostnadsmessig og at det er unødvendig å stryke begge for å iverata et fattigdomshensyn.

- Jeg synes det er trist å sette de alminnelige permisjonsordningene opp mot fattigdomsaspektet. En velfungerende familie er økonomisk gunstig for samfunnet.

- Det er samfunnsøkonomisk lurt å ha ordninger som gjør at familiene får hverdagen sin til å gå rundt og som gjør at unge mennesker ønsker å stifte familie, påpeker KrFs nestleder.

Følg KrF-landsmøtet direkte på nett-TV her på Dagen.no