Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / SCANPIX

Foreldre siktet for vold mot månedsgammel baby

Et ungt, norsk foreldrepar er siktet for å ha utøvd vold mot sin egen månedsgamle baby.

Politiadvokat Viktor Madsen i Salten politidistrikt opplyser at de på ettermiddagen tirsdag 21. oktober fikk en anmeldelse fra barnevernet på bakgrunn av mistanke om at en baby hadde blitt utsatt for vold.

Barnevernet baserte anmeldelsen på en melding fra sykehuset som hadde behandlet barnet for skader som man mente en baby ikke får av naturlige årsaker

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Politiet gikk neste morgen til pågripelse av foreldrene. Begge foreldrene er avhørt, og det er foretatt ransaking og bevissikring fra hjemmet deres. En rekke vitner er blitt avhørt, men det gjenstår fremdeles flere avhør både av de siktede og øvrige vitner, opplyser Madsen.

Begge foreldrene er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 219 for å ha utøvd vold mot barnet. Barnets far ble fredag forrige uke varetektsfengslet i en uke med isolasjon. Politiet begrunner varetektsfengslingen med fare for bevisforspillelse.

Barnet blir nå ivaretatt av barnevernet og helsevesenet. Politiet har fått oppnevnt en medisinsk sakkyndig for å se på babyens skader og vurdere mulige årsaker, opplyser Madsen.

Politiadvokaten opplyser at begge foreldrene er unge og etnisk norske

– Politiet vil benytte anledningen til å berømme både medisinsk personell og barnevernet for rask varsling og godt samarbeid i denne saken. Det har medført at politiet har fått kommet raskt i gang med etterforskningen, noe som er spesielt viktig for bevissikringen, sier Madsen.

Les også
Barn med utenlandske foreldre mer voldsutsatt
Les også
Krisesentre bryter opplysningsplikten