Forbyr abort når hjerteslag kan identifiseres

Delstatsforsamlingen i Ohio har vedtatt to lover som kan gi delstaten noen av de strengeste abortreglene i USA. Det er uklart om guvernør John Kasich vil signere de to lovvedtakene.

Torsdag vedtok forsamlingen, som kontrolleres av republikanerne, en lov som totalforbyr abort etter 20. svangerskapsuke. Loven ble vedtatt med 64 mot 29 stemmer og skal legges til et tidligere vedtak som skal hindre abort så snart hjerteslag hos fosteret kan identifiseres. Det kan i praksis bety at det ikke blir mulig å ta abort etter sjette uke av svangerskapet. Det vil i så fall giOhio en av de strengeste abortlovene iUSA.

LES:Mange vil hjelpe abort-motstander

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den republikanske guvernøren John Kasich, som tidligere i år mislyktes i å bli republikanernes presidentkandidat, er en forkjemper for abortrettigheter, og det er ikke klart om han vil signere de to lovene slik at de trer i kraft.

Hele 17 stater behandler for tiden forslag som ligner på 20-ukersgrensen som nå er vedtatt i Ohio. Delstatsforsamlingen avviste tidligere et endringsforslag som ville gi unntak for graviditeter som skyldte voldtekt eller incest.

I Norge sikrer abortloven rett til selvbestemt abort fram til 12. svangerskapsuke. Etter det må en nemnd innvilge abort. Dersom det har gått mer enn 18 uker, må det foreligge «særlig tungtveiende grunner», og det gis ikke tillatelse til abort dersom det er grunn til å anta at fosteret er levedyktig.