Forbud mot å overnatte under Oslos bruer

Innfører også forbud mot å sove i gatene.

Rom­folk og andre med behov for en blund på øyet har til nå kun­net sove under bruer i Oslo. Men nå blir det for­budt etter at kom­mu­nen har etter­kom­met po­li­ti­et ønske. Det blir også for­bud mot å sove i ga­te­ne.

- Det er en pre­si­se­ring av at det ikke er lov å sette opp cam­ping­plas­ser eller leire på of­fent­lig sted, uav­hen­gig av om det er i en park eller ikke. Til det har vi de­di­ker­te cam­ping­plas­ser man skal bruke, sier by­råds­le­der Stian Ber­ger Rø­s­land (H).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bak­grun­nen er den øken­de til­strøm­nin­gen av til­rei­sen­de bo­steds­løse og or­dens­pro­ble­mer som føl­ger i kjøl­van­net, mel­derNRK.

Oslo po­liti­dis­trikt ba kom­mu­nen om å ut­vi­de leir­for­bu­det i po­liti­ved­tek­ten. I dag er det for­budt å over­nat­te, campe eller telte i of­fent­li­ge par­ker, på grønt­area­ler og fri­om­rå­der. Til nå har det vært uklart hva som gjel­der i tett­be­bygd strøk ut­over par­ker og fri­om­rå­der.

Et fler­tall i by­sty­ret stil­ler seg bak for­bu­det.So­sia­lis­tisk Venstre­par­ti var enes­te parti som stem­te mot inn­skjer­pin­gen. SV-po­li­ti­ker Ivar Jo­han­sen mener det er åpen­bart at det ut­vi­de­de over­nat­tings­for­bu­det er ment å ramme rom­folk.

Oslo by­sty­re skal 15. mai ta stil­ling til flere end­rin­ger i po­liti­ved­tek­ten. Men det lig­ger iføl­ge NRK ikke an til fler­tall ver­ken for re­gist­re­rings­plikt for tig­ge­re eller for­bud mot tig­ging på be­stem­te ste­der til be­stem­te tider. (©NTB)