I KJENT STIL: På åpningsmøtet søndag var plattformen var full av «gutter og jenter» som sang og deltok med vitnesbyrd i kjent stil. FOTO: Bjørn Gjellum

Folkelige møter drar
 tusener til Østerbo

I god evangeliesenterstil startet landsstevnet ved Østerbo søndag kveld. Rundt 5.000 er ventet innom i løpet av uken.

Alt ligger til rette for atårets stevne blir av det minneverdige slaget, og med bortimot 30 grader fram mot helgen, kan den tradisjonelle dåpen i Bunessjøen lørdag bli en behagelig opplevelse.

Seprogrammet for sommerstevnet på Østerbo her

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Identitet

Egil Svartdahl, predikant og TV-pastor, talte søndag kveld om identitet. Et tema som falt i god jord, ifølge Trond Eriksen som er daglig leder ved Evangeliesenteret.

– Våre folk trenger å se seg i et annet lys og i en annen identitet. Det var nok mange som fikk hjelp gjennom forkynnelsen i går, sier han.

Plattformen var full av «gutter og jenter» som sang og deltok med vitnesbyrd i kjent stil.

oversikt over hva som skjer i Kristen-Norge i sommer: Stevneguiden.no

Folkelig stil

– Hva er det spesielle ved landsstevnet ved Østerbo?

– Det er vel den folkelige stilen. Folk kjenner seg hjemme her, enten de har erfaring med kristne møter eller ei.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vitnesbyrdene fra senterbeboerne er en viktig del av stevnet for mange. Og for Evangelisenteret er det gull verd å kunne samle og inspirere folk til å stå sammen med dem i arbeidet videre.

Rundt 200 frivillige skal sørge for at stevnet går på skinner. Det legges ned en stor innsats for at de skal gå med økonomisk overskudd, noe de har lykkes med hvert år.

– De som gir, gjør det i visshet om at pengene går til et arbeid som har en plass i rusomsorgen, og som gjør en god jobb. Vi trenger de frivillige gavene, for det er fortsatt slik at satsingen mot rusomsorgen går mer mot sykehus og helseforetak enn mot den rene omsorgsbiten, der vi befinner oss. Det er lovet et løft fra den sittende regjering for 2015. Vi får ha forventning om at de pengene kommer, sier Eriksen.

Høydepunkter

Han synes det er vanskelig å trekke fram noen høydepunkt fra årets stevne, men gleder seg spesielt til Dennis Greenidge fra England. Han er kjent for å komme med profetiske budskap som treffer der han kommer. Personlig er jeg spent på å høre hva han har å komme med til oss i vår sammenheng. Ellers har vi flere kjente forkynnere fra Norge, og ikke minst bruker vi forkynnere fra egne rekker.

Tradisjonen tro taler Emanuel Minos på ettermiddagsmøtet lørdag. Der skal han tale om «vår profetiske tidsalder», og kommer til å berøre høyaktuelle ting som er oppe i tiden.

De profeetiske ord

– Der kommer jeg til å berøre hvordan de profetiske ord går i oppfyllelse like for øynene våre. Naturligvis kommer jeg også til å berøre staten Israel, og deres posisjon i det profetiske ord, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Minos går i sitt nittiende år og er i dag den eldste predikanten i pinsebevegelsen. I 20 år har han talt på landsstevnet ved Østerbo, og er takknemlig for kristenfolket han møter der.

– Evangeliesenteret utfører et enestående arbeid, så jeg er spesielt glad for å være med der, sier Minos.