FN-utsending: - Kjemisk stoff trolig brukt i Syria

Et kje­misk stoff ble tro­lig brukt til å drepe flere hund­re men­nes­ker i Syria i for­ri­ge uke, iføl­ge FN-ut­sen­ding Lak­h­dar Bra­hi­mi.

- Det ser ut til at et slags stoff ble brukt til å brukt til å drepe mange men­nes­ker. Hundre­vis, sa Bra­hi­mi på en presse­kon­fe­ran­se i Genève ons­dag.

Han la til at an­sla­ge­ne over an­tall drep­te va­rie­rer mel­lom flere hund­re og over tusen. Det er uklart om Bra­hi­mis ut­ta­lel­se er ba­sert på opp­lys­nin­ger fra FN-in­spek­tø­re­ne som un­der­sø­ker om­rå­det uten­for Da­mas­kus hvor gass­an­gre­pet an­gi­ve­lig fant sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bra­hi­mi un­der­stre­ket også at et even­tu­elt mi­li­tært an­grep på Syria, som en re­ak­sjon på an­gre­pet, må god­kjen­nes av FNs sik­ker­hets­råd.

- Slik jeg ser det, er folke­ret­ten klar på dette punk­tet, sa han.

- Jeg er klar over at pre­si­dent Obama og hans re­gje­ring ikke er kjent for å være løse på av­trek­ke­ren. Hva de vil be­stem­me seg for, vet jeg ikke, sa Bra­hi­mi, som er FN og Den ara­bis­ke ligas ut­sen­ding til Syria.

USA og Stor­bri­tan­nia mener det ikke er tvil om at det sy­ris­ke re­gi­met bruk­te kje­mis­ke våpen i an­gre­pet uten­for Da­mas­kus. Sy­ris­ke myn­dig­he­ter av­vi­ser an­kla­ge­ne. (©NTB)