Saif-ul-Malook, advokaten som bidro til å redde kristne Asia Bibi fra dødsstraff for blasfemi i Pakistan. Her utenfor høyesterett i Pakistan. Foto: AP / NTB scanpix.

FN nekter for å ha tvunget pakistansk advokat til å forlate hjemlandet

FN nekter for at de tvang den pakistanske advokaten som forsvarte blasfemi-frikjente Asia Bibi til å forlate hjemlandet.

Saif-ul-Malook flyktet til Nederland fra Pakistan etter at det brøt ut vold i kjølvannet av pakistansk høyesteretts beslutning om å frikjenne Bibi, som var dømt til døden for blasfemi.

Under en pressekonferanse i Haag mandag sa han at han hadde blitt «plassert på et fly mot sin vilje», selv om han hadde sagt at han ikke ville dra fra Pakistan før han hadde forsikret seg om at Bibi ble løslatt fra fengsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De (FN) og EU-lands ambassadører i Islamabad holdt meg igjen i tre dager, og så satte de meg på et fly mot min vilje, sa han.

Tirsdag nektet FN for at dette stemmer.

– FN i Pakistan tilbød assistanse til herr Malook etter hans ønske, og tvang ham ikke til å forlate landet mot hans vilje. FN er ei heller i stand til å tvinge noen til å forlate Pakistan mot deres vilje, sier FN-talsperson Eri Kaneko.

Les også
BBC: Ektemannen til blasfemianklaget kvinne ber om asyl
Les også
Myndighetene nekter Asia Bibi å fortale Pakistan
Les også
Abid Raja foreslår at Norge gir asyl til Asia Bibi
Les også
Det blir jobba med å få Asia Bibi ut av Pakistan
Les også
Pakistanske islamister avslutter protestene etter avtale med myndighetene
Les også
I alarmberedskap etter blasfemidom
Les også
Hundrevis pågrepet etter protester mot blasfemifrikjennelse