Flere utlendinger sendes ut av Norge

Antallet mennesker som sendes ut av Norge fordi de ikke har lovlig opphold, økte med 37 prosent i årets tre første måneder.

To­talt ble 1.705 per­soner sendt ut av lan­det av Po­li­ti­ets ut­len­dings­en­het (PU) i ja­nu­ar, fe­bru­ar og mars. Til­sva­ren­de tall for samme pe­rio­de i fjor var 1.248.

Bare i mars ble 534 per­soner uttrans­por­tert. 198 av disse var straf­fet. Hit­til i år har PU sendt 625 straf­fe­de per­soner ut av lan­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til sam­men er 157 mindre­åri­ge blitt sendt ut av lan­det i årets førs­te kvar­tal. Tre av dem ble re­tur­nert uten for­eld­re.

- Alle ens­li­ge mindre­åri­ge som blir uttrans­por­tert, skal bli møtt av enten fa­mi­lie eller andre om­sorgs­per­soner, for ek­sem­pel re­pre­sen­tan­ter fra an­svar­lig in­sti­tu­sjon eller barne­vern i det ak­tu­el­le lan­det, iføl­ge Po­li­ti­ets ut­len­dings­en­het.

Sta­ti­stik­ken viser el­lers at det er flest ni­ge­ria­ne­re blant de uttrans­por­ter­te, to­talt 147. Der­et­ter føl­ger af­gha­ne­re (138), ru­me­ne­re (102), al­ba­ne­re (92), rus­se­re (84), po­lak­ker (82), li­tau­e­re (76), ira­ne­re (72), ira­ke­re (63), eri­tre­ere og sy­re­re (60) og so­ma­liere (59).

36 av de uttrans­por­ter­te var stats­løse. I pe­rio­den ble det fore­tatt ett til­fel­le av uttrans­por­te­ring med char­ter­fly. Det var en så­kalt Fron­tex-char­ter til Ni­ge­ria i mars.

©NTB