Fjordman nekter for å ha truet forfatter

Peder Are Nøst­vold Jen­sen sier at han aldri har truet for­fat­ter Simen Sætre, slik for­fat­te­ren hev­der.

Sætre er ak­tu­ell med enbok om blog­ge­ren Fjord­man, og sa til Klasse­kam­pen ons­dag at hanble for­søkt truet til å unn­la­te å ta med et in­ter­vju med Jen­sen i boka.

- Han har for­søkt å true og pres­se meg til å ikke tryk­ke ett be­stemt ka­pit­tel fra boka, og sagt at «sånn og sånn skal skje» når vi li­ke­vel vel­ger å tryk­ke det, sa for­fat­te­ren til Klasse­kam­pen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I en epost til NTB nek­ter Fjord­man for trus­le­ne.

- Jeg har ikke «for­søkt truet» Simen Sætre, men har med sti­gen­de ir­ri­ta­sjon gjort ham opp­merk­som på at det så­kal­te in­ter­vju­et med meg i boka hans ikke er blitt si­tat­god­kjent av meg, på tross av Sætres løf­ter om dette, skri­ver Jen­sen.

Blog­ge­renFjord­man ble for alvor kjent da ter­ror­døm­te An­ders Behring Brei­vik trakk ham fram som sitt store po­li­tis­ke for­bil­de.

Sætre sier til Klasse­kam­pen at Peder Are Nøst­vold Jen­sen ville trek­ke det mest kon­fron­te­ren­de in­ter­vju­et Sætre gjor­de med ham.

- Teks­ten er blitt pub­li­sert av for­fat­te­ren og for­la­get tross gjen­tat­te skrift­li­ge pro­tes­ter om at teks­ten etter mitt syn ikke er en kor­rekt gjen­gi­vel­se av den sam­ta­len vi hadde. Jeg kan ikke se at man «truer» en jour­na­list ved å pro­te­ste­re mot at han bry­ter sine egne løf­ter og det presse­etis­ke re­gel­ver­ket, skri­ver Jen­sen. (©NTB)