Fjordman får penger fra Fritt Ord

Peder Are Nøst­vold Jen­sen, bedre kjent som blog­ge­ren Fjord­man, får øko­no­misk støt­te fra Fritt Ord for å skri­ve bok om Brei­vik-sa­ken.

Jen­sen skri­ver dette selv på sin Twit­ter-kon­to. Stif­tel­sen Fritt Ord be­kref­ter til­de­lin­gen, mel­der NRK. Støt­ten er på 75.000 kro­ner. Tit­te­len på boka er «Wit­ness to Mad­ness».

Jen­sen skri­ver på Twit­ter at boka skal være fer­dig­skre­vet i som­mer og komme ut mot slut­ten av året.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg øns­ker blant annet å se litt mer kri­tisk på hvor­dan masse­me­die­ne og de aka­de­mis­ke mil­jø­ene rea­ger­te på Brei­vik-sa­ken, skri­ver han.

Kjent etter 22. juli

Peder Are Nøst­vold Jen­sen ble kjent da An­ders Behring Brei­vik re­fe­rer­te til ham som en vik­tig in­spi­ra­sjons­kil­de.

- Dette var en vans­ke­lig sak, med hen­syn både for og imot. Etter grun­dig over­vei­el­se kom vi til dette re­sul­ta­tet. Vi har fått lest vik­ti­ge ka­pit­ler til bok­pro­sjek­tet til Jen­sen, og i de ka­pit­le­ne var det ikke noe eks­tra­or­di­næ­re eller vel­dig eks­tre­mis­tis­ke yt­rin­ger som var stø­ten­de, sier styre­le­der Georg Fred­rik Rie­ber-Mohn i Fritt Ord til NRK. (©NTB)

Les også
Fjordman avviser påstander i bok om ham
Les også
Forfatter sier han ble truet av Fjordman på grunn av bok