Harald Tom Nesvik (Frp) (f.h.), Arve Kambe (H), Rigmor Andersen Eide (KrF) og Borghild Tenden (V) presenterer fire felles forslag om forenklinger for næringslivet. Ifølge partiene brukes årlig 54 milliarder kroner på administrasjon i tilknytning til offentlige rapporteringskrav. T.v. Sigbjørn Johnsen.

Fire opposisjonelle sammen om næringslivet

De fire opposisjonspartiene Høyre, Fremskrittspartiet, KrF og Venstre sto sammen om 30 forslag til forenkling for næringslivet i Stortinget onsdag.

- Vi er opptatt av at staten ikke må kvele det som er av initiativ blant gründere, og at det må bli enklere å drive småbedrifter, sa næringspolitiker Arve Kambe fra Høyre da de fire partiene presenterte forslagene under en samling i Stortingets vandrehall etter den muntlige spørretimen onsdag.

Han la til at det hadde gått greit å bli enig om felles formuleringer som alle fire partiene kan stå bak.

Fremskrittspartiets næringspolitiske talsmann Harald Nesvik lovte at dersom det blir et nytt politisk flertall etter stortingsvalget neste år, så ligger det også an til en ny næringspolitikk.

Før jul la de fire borgerlige partiene også fram felles forslag knyttet til helsepolitikken.



Politikk, ikke regjeringsspørsmål


Men både Venstres Borghild Tenden og KrFs Rigmor Andersen Eide var onsdag opptatt av at samlingen om en felles næringspolitikk handler om politikk, og ikke nødvendigvis om regjeringsspørsmålet.

- Ja, det er viktig å understreke at dette ikke må tolkes inn i en større sammenheng, sa Andersen Eide.

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) sier at det blir interessant å se om de fire borgerlige partiene også kan bli enige om de store økonomiske spørsmålene som skattepolitikken og bruk av oljepenger.

(NTB)