Tungt væpnet politi utenfor restauranten Mona Lisa i Grensen i Oslo sentrum der skudd ble avfyrt natt til søndag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Fire gjengmedlemmer siktet etter skyting i Oslo

Fire menn i 30-årene, som alle er kjente gjengkriminelle, er siktet etter at det ble avfyrt skudd ved utestedet Mona Lisa i Oslo sentrum.

Minst to skudd ble løsnet ved utestedet i 1-tiden natt til søndag. Tre personer er skadd, hvor to av dem behandles for knivskader. Ingen ble truffet av kulene, som ifølge politiet ble skutt utenfra og inn på utestedet.

Politiet pågrep etter hendelsen først én mann de mistenker var personen som skjøt, mens de tre som ble skadd, ble pågrepet noe senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er fire som er tatt. Tre er siktet for legemsbeskadigelse og én for politivold. Alle er kjente gjengkriminelle. De er norske statsborgere med pakistansk bakgrunn, sier Torstein Holand, leder av avdelingen for spesielle operasjoner i Oslo politidistrikt, til NTB.

Politiet opplyser at det trolig dreier seg om en gjengkonflikt.

– Vi vet ikke motivet, men noen av de impliserte har vært uvenner med flere fraksjoner, sier Holand.

Politiet fikk inn den første meldingen om saken klokken 1.30 og var natt til søndag på stedet med mange patruljer.

Ingen skuddskader

Blant de tre mennene som politiet mistenker ikke sto bak skytingen, men var involvert i krangelen, ble én sendt til Ullevål sykehus med knivskader, en annen sendt til legevakten for behandling av det som trolig også er knivskader, mens den tredje slapp unna med lettere skader.

– Vi fortsetter etterforskningen, avhører vitner, gjennomgår videoer fra området og gjennomfører tekniske undersøkelser av våpenet vi har funnet, sier Holand.

Blodig mann på gulvet

Området ved krysset mellom Akersgata og Grensen var avsperret etter hendelsen.

En vennegjengVG snakket med utenfor utestedet, sier de var inne og danset da flere begynte å slåss utenfor:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Så kom de inn og løftet bord og stoler og kastet dem på hverandre. Det lå en mann på gulvet, han var veldig blodig og var stukket med kniv i ansiktet. Siden fortsatte slåssingen inne, og plutselig hørte vi et skudd bli avfyrt utenfra.

– Vi kastet oss i bakken og prøvde å samle vennegjengen bak en stolpe. Det skuddet traff i vinduet. Så kom det ett skudd til, men jeg vet ikke hvor det ble skutt fra. Det var folk overalt, sier de. (©NTB)