Fest fem dager til ende på UL

I morgen ringes julen inn på Ung Landsmøte (UL) på Randaberg. Deltakerne må forberede seg på at det ikke blir «same procedure as last year».

Når UL starter i kveld har planleggingen pågått i nesten ett år. UL-general Christina Sjaastad håper ungdommene vil sette pris på at de i år har valgt en litt ny vri på arrangementet.

– Det vanlige er jo å ha et tema som både er veldig bredt og smalt, men i år har vi lagt opp til temabaserte dager med utgangspunkt i bibelens høytider. Jul, faste, påske og pinse vil bli markert. I tillegg får deltakerne innblikk i jødenes feiring av løvhyttefesten og den store forsoningsdagen, opplyser Sjaastad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Onsdag vil bli preget av julehøytiden. Da blir det rett og slett julekonsert med låtskriveren og artisten Trygve Skaug. Torsdag markeres fasten med blant annet bygging av løvhytte.

– Den dagen tilbyr vi praktiske seminar. Tro skal settes ut i praksis og som et ledd i det tar vi turen til Randaberg sentrum og gjør praktiske oppgaver, for eksempel bilvask.

Best på innhold

– Hvor mange er ventet til årets UL?

– Vi håper på kjempegod oppslutning, men vi vet ennå ikke hvor mange som kommer. Det store rushet av folk kommer mandag og tirsdag. Påmeldingen ved inngangen til uka er helt i rute.

Antall deltakere på UL vil mest sannsynlig ligge på rundt 3.000, men om det skulle bli en uforutsett «boom» så har komiteen god dekning på overnatting.

– Vi har god dialog og samarbeid med kommunen, noe som gjør at vi har mulighet til å utvide om behovet tilsier det. Det er ikke noe vi bekymrer oss over, sier Sjaastad.

– Hva er det som kjennetegner UL?

– Som en av de største og viktigste ungdomsfestivalene i Norge ønsker vi å være best på innhold. Vi har en komité som samles i september-oktober året i forveien. Der diskuterer vi mulige seminarholdere og har et bredt spekter å velge mellom.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NLM ung er hovedarrangør, men festivalen skjer i samarbeid med ImF ung. Sjaastad har vært ansatt på full tid for å jobbe med festivalen, men gå ut i svangerskapspermisjon i høst. Da tar Morten Eikli, prosjektleder i Blå Kors, over ansvaret for sommerfestivalen.

Hva skjer i Kristen-Norge? SjekkStevneguiden.no!