Fem personer dømt for masseslagsmål på Korsika

Fem personer er dømt til fengsel i forbindelse med et masseslagsmål på øya Korsika som angivelig skal ha brutt ut etter at turister tok bilder av kvinner i burkini.

Slagsmålet fant sted ved landsbyen Sisco 13. august mellom lokale innbyggere og personer av nordafrikansk opprinnelse fra en annen del av den franske øya. Fem personer ble skadd, og over 100 politifolk rykket ut for å gjenopprette orden.

To lokale er dømt til henholdsvis ett år og åtte måneders betinget fengsel. Av tre tiltalte menn av marokkansk opprinnelse, er én dømt til to års fengsel for vold. De to andre ble begge idømt seks måneders betinget fengsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er meldt at slagsmålet begynte da turister tok bilder av kvinner i burkini, men aktor i saken har på sin side avvist dette. Slagsmålet sammenfalt med økt spenning i Frankrike etter flere terrorangrep, blant dem iNice 14. juli ogkirkeangrepet i Rouen 26. juli.

Etter slagsmålet innførte ordføreren i Sisco et forbud mot burkini.Den franske grunnlovsdomstolen opphevet forbudet mot burkini i slutten av august, men domstolen har gitt unntak for Sisco med begrunnelse i «behovet for offentlig orden».