FC Barcelona vil fremme fred i Midtøsten

Lionel Messi og hans medspillere fra Barcelona drar på tur til Israel og De palestinske områdene i august for å arrangere turnering for israelske og palestinske barn og ungdommer.

I sam­ar­beid med is­ra­els­ke og pa­le­stins­ke myn­dig­he­ter ar­ran­ge­rerFC Bar­ce­lo­na en så­kaltFreds­tur (Peace Tour) i au­gust.

- Opp­leg­get in­klu­de­rer to sports­ar­ran­ge­ment for fred der barn fra Is­rael og de palestinske områdene skal delta og der alle fot­ball­spil­ler­ne fra FC Bar­ce­lo­na skal være med. Dette pro­sjek­tet er gjort mulig tak­ket være et ut­mer­ket sam­ar­beid mel­lom den is­ra­els­ke og den pa­le­stins­ke re­gje­ring, heter det ien mel­ding på klub­bens nettside.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For dia­log

FC Bar­ce­lo­na hev­der at klub­ben er blitt et red­skap for dia­log mel­lom is­rae­le­re og pa­le­sti­ne­re, skri­ver det is­ra­els­ke nett­ste­detArutz7.

- Bar­ce­lo­na-or­ga­ni­sa­sjo­nen har tid­li­ge­re ar­ran­gert sports­tur­ne­rin­ger med barn og ung­dom fra begge folk, og vi vil fort­set­te å gjøre det for å frem­me fred, fri­het og de­mo­kra­ti, skri­ver klub­ben.

For fred

Tur­ne­rin­gen skal skje 3. og 4. au­gust. I fe­bru­ar fore­slo Bar­ce­lo­na-pre­si­dent Sand­ro Ro­sell en fot­ball­kamp mel­lom Is­rael og De palestinske områdene, med spil­le­re fra begge sider i kon­flik­ten, som et skritt for å frem­me fred i Midt­østen.

- Tan­ken er å hjel­pe de to fol­ke­ne å oppnå fred ved å møtes, der stjer­ne­ne fra Bar­ce­lo­na sam­men med spil­le­re fra de to par­te­ne er med, for­klar­te Ro­sell da han be­søk­te Is­rael i fe­bru­ar.

For tid­lig

Le­de­ren for Det pa­le­stins­ke fot­ball­for­bun­det, Jibril Ra­joub, svar­te med å si at han var po­si­tiv til tan­ken, men at det var alt­for tid­lig med en kamp mot Is­rael.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- For­sla­get kan føre til jord­skjelv i re­gio­nen der­som det gjen­nom­fø­res. Det kom­mer alt­for tid­lig, og bal­len er på Is­ra­els bane­halv­del, sa Ra­joub da.

- For­hol­de­ne lig­ger ikke til rette for å gjen­nom­føre ideen nå. Is­rael an­er­kjen­ner oss ikke som en sports­na­sjon, la han til.

For­dømt av Hamas

Tid­li­ge­re i år rea­ger­teHamas kraf­tig på at Bar­ce­lo­na-klub­ben in­vi­ter­teGilad Sha­lit til å over­være en kamp mel­lom Bar­ce­lo­na og Real Mad­rid. De krev­de at FC Bar­ce­lo­na ute­luk­ket Sha­lit fra kam­pen, og opp­ford­ret mus­lims­ke media til å avstå fra å over­fø­re fra kam­pen der­som den kjen­te is­ra­els­ke sol­da­ten var til stede.

- FC Bar­ce­lo­nas in­vi­ta­sjon til den kri­mi­nel­leGilad Sha­lit for å vise ham an­er­kjen­nel­se, er en for­nær­mel­se mot det pa­le­stins­ke folk, mot ara­be­re og mus­li­mer, fordi Sha­lit er en is­ra­elsk sol­dat i en strids­vogn som drep­te pa­le­stins­ke si­vi­le da han ble tatt til fange, sa tals­mann for Hamas Sami Abu Zuhri.

Dagen