NUMMER EN: Malin Stensønes er foreslått som toppkandidat for Akershus KrF ved stortingsvalget neste år.

Favoritt-nominasjon i Akershus KrF

Malin Stensønes fra Nesodden er foreslått på topp på lista til Akershus KrF ved stortingsvalget neste år. Dermed kan hun innkassere sin andre delseier i nominasjonsprosessen.

Stensønes, som er leder av KrFs fylkeslag i Akershus, var også den som fikk flest stemmer i første runde i lokallagene. Dersom nominasjonsmøtet 26. november samler seg om innstillingen fra nominasjonskomiteen, tar 44-åringen over topp-plassen etter KrF-leder Knut Arild Hareide.

Akershus KrF har lagt inn en «sikkerhetsventil» i nominasjonsprosessen.

De har sørget for å legge nominasjonsmøtet sitt etter at Hordaland KrF har avsluttet sin nominasjon. Dermed kan Hareide likevel få topp-plassen i Akershus dersom han mot formodning ikke blir nominert øverst i sitt opprinnelige hjemfylke.


Hansen borte

Blant de kandidatene som var foreslått av lokallagene, men som ikke er kommet med på lista, er tidligere nestleder Inger Lise Hansen og Torleif Ole Rognum.

Nominasjonskomiteen har ført opp Frode Halgunset (Asker) på andreplass mens en av de andre, kvinnelig lokallagsfavorittene, Ingun E. Ulfstein (Ullensaker) står på tredjeplass. Hun er i dag første vararepresentant til Stortinget.

På plassen etter Ulfstein følger ungdomskandidaten, 20-årige Ida Lindtveit (Oppegård). Deretter kommer Lars Salvesen (Eidsvoll), Harald Ringstad (Sørum), Dagrun Agnete Ødegaard (Gjerdrum), Arne Synnes (Bærum), Astrid-Therese Theisen (Bærum) og Rune Natrud (Aurskog-Høland).

(Dagen)