Far funnet skyldig i å ha bestilt drap på datterens kjæreste

En afghansk familiefar fra Fredrikstad er i Borgarting lagmannsrett funnet skyldig i å ha bestilt drap på datterens kjæreste, melder Fredriksstad Blad. Han ble frifunnet i Oslo tingrett i mars i fjor.

Juryens kjennelse i straffesaken mot 45-åringen falt torsdag, skriver Fredriksstad Blad.

– Han ble funnet skyldig, og det skal utmåles straff for drapsforbundet mot svigersønnen og familievolden mot datteren. Straffeutmålingen kommer om to uker, sier aktor, statsadvokat Trude Antonsen, til Fredriksstad Blad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er viktig å vise at man ikke kommer unna med æresrelaterte handlinger, sier hun.

I mars i fjor ble mannen frikjent i Oslo tingrett for å ha betalt 250.000 kroner til en mann for å drepe datterens kjæreste, men påtalemyndigheten anket saken.

Selv om tingretten frikjente 45-åringen for drapsforbund, ble han likevel dømt til to års betinget fengsel for vold mot datteren.

I tillegg til drapsforbund var mannen tiltalt for vold mot sin datter, frihetsberøvelse og trusler.

Ifølge tiltalen ble datterens kjæreste (20) slått ned ved Røa T-banestasjon i Oslo søndag kveld 9. februar 2014 da han var på vei hjem etter å ha besøkt kjæresten i Fredrikstad. Han ble så dratt inn i en bil og kjørt til en adresse ved Økern i Oslo, hvor han ble bundet og mishandlet. Den unge mannen ble sluppet fri etter omtrent et døgn.