FORNØYD: - Frelsesarmeens ettersøkelsesarbeid er ingen god «butikk» for Frelsesarmeen. Snarere må den øvrige driften være med å finansiere virksomheten, sier major Erling Levang, som har vært leder for Frelsesarmeens ettersøkelsesarbeid siden 1999. Foto: Nils-Petter Enstad

Fant 414 personer i fjor

I fjor fant Frelsesarmeen 414 personer som var savnet, og dette var tre færre enn året før.

- Vi er godt fornøyd med dette resultatet. De fleste personene ble funnet i Norge og Skandinavia, men vi tar også opp saker rundt i hele verden, sier major Erling Levang til DagenMagazinet.
Han er leder for Frelsesarmeens ettersøkelseskontor i Norge.
- Hovedoppgaven for oss er først og fremst familiegjenforeninger, sier Levang.
- Hvordan går dere frem i arbeidet med å finne ettersøkte personer?
- Søkere tar kontakt med oss slik at vi kan oppspore savnede personer. Vi forsøker å finne disse, og hører om de er interessert i kontakt med sin familie, svarer Levang.
Han viser til at en del saker dreier seg om adoptivbarn som gjerne vil ha kontakt med sine biologiske mor eller far. Noen saker løser seg ganske raskt, mens andre kan ta lengre tid.
Siden dette ettersøkelsesarbeidet begynte i Norge sommeren 1897, har medarbeiderne ved ettersøkelseskontoret funnet til sammen 57.767 personer.
Frelsesarmeen arbeider i dag i 122 land, og benytter seg av 175 språk i sitt arbeid, og dette kommer også godt med i ettersøkelsesarbeidet.