Familien jublet da Erlend tok kontakt

Leif J. Johannesen fryktet at sønnen Erlend var død da de mistet kontakt med ham under supertyfonen på Fillippinene i helgen. - Det var en forferdelig sitasjon, sier han.

Er­lend Jo­hann­e­sen (24) dri­ver et barne­hjem i byen Ta­clo­ban på øya Leyte gjen­nom or­ga­ni­sa­sjo­nen Street­light.

Sam­men med 68 sped­barn, barn, unge mødre og en mann med am­pu­ter­te bein, red­det han seg ved å lage et hull i taket på barne­hjem­met og klat­re opp da flom­van­net ogsu­per­ty­fo­nen Hai­yun kom natt til fre­dag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- De holdt seg fast i over en time mens ty­fo­nen her­jet i 300 km per time og en fem meter høy flod­bøl­ge gjen­tat­te gan­ger ham­ret i veg­gen under. Barne­hjem­met er det enes­te byg­get i om­rå­det som stod, alt i rundt er jev­net med jor­den. Byg­get står nå med kun to veg­ger, skri­verStreet­light på sinFace­bo­ok-side.

 

 - Ube­skri­ve­lig

Fa­mi­li­en og or­ga­ni­sa­sjo­nen mis­tet kon­tak­ten med Er­lend natt til fre­dag, da te­le­fon­for­bin­del­ser og strøm­for­sy­nin­ger var nede.

 

- Det var en for­fer­de­lig si­tua­sjon. Det var først da al­vo­ret gikk skik­ke­lig opp for oss, for­tel­ler Leif John­ny Jo­hann­e­sen til Dagen.

 

Fryk­tet Er­lend var død

Da han fikk seCNNs bil­der fra Ta­clo­ban og fikk høre hvor høy vann­stan­den hadde vært og hvor fort flom­men kom, gikk mange tan­ker gjen­nom hodet.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det var vans­ke­lig. Kan­skje hadde han ikke klart seg. Barne­hjem­met lig­ger helt nede ved sjøen, sier Jo­hann­e­sen.

 

Sam­men med kona satte han sin lit til Gud og bøn­ner som er bedt.

 

- Så vet vi at Er­lend er en sur­vi­vor. Han har en utro­lig guts til å komme seg ut av si­tua­sjo­ner.

 

Full jubel 

Først lør­dag i 17.30-ti­den kom det livs­tegn fra Er­lend.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi tren­ger hjelp.. dode folk over­alt.. utryg­ge gater hvor folk sloss med hver­and­re over bok­s­mat og vann.. Har mis­tet alt! Ab­so­lutt alt, men vi LEVER!!, skrev han på sin Face­bo­ok-side.

 

- Da den førs­te Face­bo­ok-mel­din­gen tik­ket inn var ju­be­len stor her. Det er et mi­ra­kel at de lever, og det sa han selv også. Det er to døgn jeg ikke unner noen å opp­le­ve, men gle­den er desto stør­re, sier pappa Jo­hann­e­sen.

 

Be­kym­ret for me­nig­hets­nett­verk

Han er rek­tor på Nor­dic Harvest Mis­sions bi­bel­sko­le i Le­van­ger og leder for bønne­sen­te­ret der. Or­ga­ni­sa­sjo­nen er be­kym­ret for deseks me­nig­he­te­ne or­ga­ni­sa­sjo­nen støt­ter på Samar, den tred­je størs­te øya i Fi­lip­pi­ne­ne. De har også et barne­hjem for 20 barn, som dri­ves av lo­ka­le. Or­ga­ni­sa­sjo­nen støt­ter også flere me­nig­he­ter på Fi­lip­pi­ne­ne. 

 

- Vi prø­ver å få kon­takt med barne­hjem­met og me­nig­he­te­ne uten hell fore­lø­pig, sier Jo­hann­e­sen.

DAGEN