Falsk Osama bin Laden slipper tiltale i Australia

En gruppe australske komikere, som gjorde narr av politiets strenge sikkerhetsopplegg under APEC-toppmøtet i Sydney i september, slipper tiltale.

USAs president George W. Bush var blant deltakerne på toppmøtet, og australsk politi hevdet på forhånd å ha sørget for det strengeste sikkerhetsopplegget noensinne.

Dette forhindret ikke en gruppe komikere fra kringkastingsselskapet ABC i å kjøre rett gjennom politiets sperringer med en kortesje bestående av to motorsykler og tre limousiner, utstyrt med canadiske flagg.

At den ene av komikerne til alt overmål var utkledd som Osama bin Laden gjorde hendelsen enda mer pinlig for politiet, som til slutt pågrep elleve medlemmer av gruppen nær hotellet der Bush bodde.

De elleve ble siktet for å ha tatt seg inn på et ulovlig område, og strafferammen for forbrytelsen var seks måneders fengsel. Mandag besluttet imidlertid statsadvokaten i New South Wales å droppe tiltalen.

Den elleville bilturen ble i helgen kåret til beste TV-innslag under fjernsynskanalen MTVs australske kåring, og ABC TV er lettet over at de slipper tiltale.

Opposisjonen i Australia har rettet hard kritikk mot regjeringen etter APEC-tabben, og mener det var en utilgivelig sikkerhetsglipp.

- Disse fyrene greide å ta seg mindre enn 50 meter unna stedet der den frie verdens ledere, blant dem USAs president, lå og sov. Det er ganske enkelt helt utrolig, sier opposisjonslederen Barry O'Farrell. (©NTB)