FAKLER FOR FORFULGTE: Torsdag kveld blir det fakkeltog i Oslo, Bergen og på Stord Foto: Helge Unneland

Fakkeltog for forfulgte kristne

Torsdag arrangeres det et fakkeltog i både Oslo, Bergen og på Stord til støtte for forfulgte kristne. I Oslo går toget fra Domkirken til Stortinget.

Temaet for årets fakkeltog er «Slipp ordet løs» og paradokset som ligger i at nordmenn kan feire en ny oversettelse av Bibelen mens kristne mange steder i verden risikerer å bli frosset ut av familien, bøtelagt av politiet eller kastet i fengsel dersom noen oppdager at de leser i Bibelen.
Utenfor Stortinget vil representanter fra utenriks- og forsvarskomiteen bli overrakt appeller og opprop der arrangørene oppfordrer norske politikere til å kjempe for at Bibelen ikke lenger skal være en farlig bok, og at ytringsfrihet og trosfrihet også skal gjelde for kristne i andre land.

Torgallmenningen

I Bergen går fakkeltoget fra Torgallmenningen til Betlehem. Ed Brown fra Norsk misjon i Øst holder en appell på Torgallmenningen og leser også opp en kortversjon av oppropet til Stortinget.
I Betlehem stiller Mostfsa fra Midtøsten opp og kommer med sitt vitnesbyrd. Det blir også bønn for forfulgte kristne.
På Stord starter arrangementet på Leirvik torg der Eli Minde holder en appell fakkeltoget går til Stord kyrkje. Der blir det lovsang, bønn og vitnesbyrd fra en iransk flyktning. Sokneprest Aksel Lygre blir også med.
I Oslo starter arrangementet klokken 17.00, i Bergen klokken 18.30 og på Stord klokken 18.00

Stavanger

Det blir fakkeltog også i Stavanger, men først torsdag 10. november. Da er det oppmøte i Torgtrappene før fakkeltoget går rundt Breiavatnet og til Salem. Her blir det møte med informasjon, appeller og sang.
DAGEN