FRYD:Tidligere likestillingsminister Karita Bekkemellen (Ap) fryder seg over at det er færre barn som blir hjemme med foreldre som mottar kontantstøtte.

Færre mottar kontantstøtte

Antall mottakere av kontantstøtte er halvert på åtte år, ifølge tall fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste.

Ved utgangen av 2007 var det 45.000 mottakere av kontantstøtte i Norge. Det er en halvering på åtte år, skriver Bergens Tidende.

følge Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste (NSD) har nedgangen sammenheng med den omfattende utbyggingen av barnehager.

Tidligere likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) fryder seg over tallene.

- Jeg blir fristet til å si «hva var det jeg sa». Det er klart at folk tar imot en sjekk fra staten når man ikke har en reell mulighet til å få barnehageplass. Når barnehagetilbudet er så godt utbygd som i dag, begynner valgfriheten å bli reell, sier Bekkemellem.

Hun mener tallene beviser at kvinner vil både ha barn og jobb, og sier at det bør være en diskusjon ved neste valgkamp om kontantstøtten skal avvikles slik at pengene kan gå til andre behov som småbarnsfamiliene måtte ha.

NSDs statistikk viser videre at nedgangen i antall kontantstøttemottakere er dobbelt så stor i Bergen som i Oslo. (©NTB)