Færre innvandrere uten jobb – flere på tiltak

Arbeidsledigheten blant innvandrere har falt noe på ett år, men mange flere deltar i arbeidsmarkedstiltak.

Totalt var 80.341 personer helt uten jobb i mai i år, viser tall fraStatistisk sentralbyrå som igjen er basert på Navs registrering av jobbsøkere. Av disse var 30.270 innvandrere. Dette utgjør 7 prosent av innvandrerne i landet, en nedgang fra 7,2 prosent i første kvartal.

For resten av befolkningen økte ledigheten fra 2,0 til 2,1 prosent. For befolkningen som helhet var den registrerte ledigheten 2,9 prosent i mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I mai i år deltok 2.471 flere innvandrere på arbeidsmarkedstiltak enn i samme måned i fjor. Det innebærer en økning på 44,3 prosent.

Det er blant innvandrere fra Afrika at ledigheten er høyest, med 11,2 prosent. SSB påpeker at dette må ses i sammenheng med den store andelen flyktninger i denne gruppen. Innvandrere fra EU-land i Øst-Europa hadde den nest høyeste ledigheten, med 8,4 prosent.

Ser man på fylkene er det Rogaland som har hatt den største økningen i den registrerte ledigheten blant innvandrere, med 2,2 prosentpoeng. Ikke uventet har oljenedturen også bidratt til at Rogaland har hatt størst økning i ledigheten totalt, med 1,3 prosentpoeng. I både Rogaland og Agder-fylkene lå den registrerte ledigheten blant innvandrere på 9,5 prosent i andre kvartal. Troms hadde lavest ledighet blant innvandrere med 4,2 prosent. (©NTB)