Færre frykter terrorangrep i Norge etter 22. juli

En ny undersøkelse viser at færre nordmenn frykter terrorangrep mot Norge. Kun en av to spurte er redd for at det skal skje terrorangrep i Norge.

Det skri­verAf­ten­pos­ten.

I en til­sva­ren­de un­der­sø­kel­se gjen­nom­ført i 2010, svar­te 9 pro­sent av de spur­te at de ikke var redde for ter­ror­an­grep i det hele tatt. I 2014 har an­tal­let som sva­rer det samme ste­get til det dob­belte - 18 pro­sent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Un­der­sø­kel­sen viser vi­de­re at unge men­nes­ker under 30 år er mind­re redde enn eldre. 27 pro­sent av de spur­te opp­gir at de ikke fryk­ter ter­ror på norsk jord i det hele tatt, mens 57 pro­sent av de unge sva­rer at de i liten grad fryk­ter dette.

Po­li­ti­ets sik­ker­hets­tje­nes­te (PST) anser ter­ror­trus­se­len som skjer­pet i 2014. Den størs­te trus­se­len kom­mer fra et multi­et­nisk eks­tremt isla­mis­tisk miljø på Øst­lan­det.

I til­legg har rundt 50 nors­ke stats­bor­ge­re de siste årene del­tatt i kamp og tre­ning i kon­flikt­om­rå­der, og i takt med at disse ven­der hjem, øker trus­se­len mot Norge, iføl­ge PSTs vur­de­ring.

NTB