Evangeliesenter nr. 38 innviet

Avlegger nr. 38 i Evangeliesenter-bevegelsen, ble Skjærtorsdag innviet med statsministerkandidat Kjell Magne Bondevik som festtaler. Ørskogfjellet familiesenter i Møre og Romsdal var sprengfullt med gjester på åpningsdagen.

Det gamle Trollfjell hotell på Ørskogfjellet i Vestnes kommune var fylt til trengsel Skjærtorsdag av opp mot 700 gjester.
Både gangen og kjellerstuen måtte tas i bruk til video-overføringen fra festmøtet i selve storsalen, der det allerede en halv time før møtet var fullsatt.

Det er en stor begivenhet i seg selv når Evangeliesenteret, med Lise og Ludvig Karlsen i spissen åpner et nytt rehabiliteringshjem. Og det er noe som samler på tvers av kirkesamfunnsgrenser. Gjester fra Den norske kirke, Misjonssambandet, Indremisjonen og Pinsebevegelsen var med på feiringen. At festtaleren het Kjell Magne Bondevik, populær statsministerkandidat fra byen på den andre siden av fjorden, gjorde nok også sitt til at ekstra mange både fra Romsdal og Sunnmøre trosset tett snødriv for å delta på festen.

-Jeg håper og ber om at dette senteret blir et knutepunkt mellom Gud og mennesker, et sted som kan bli til velsignelse for mange, sa Kjell Magne Bondevik i sin festtale. Han snakket om viktigheten av relasjoner og bånd til Gud, medmennesker og familien.
-Bånd gjør oss ikke ufrie. Gode bånd frigjør. De er en forankring som holder oss på rett vei, sa Bondevik, som håpet at det nye familiesenteret skulle bli et redskap for å gjenopprette ødelagte relasjoner og bånd for hele familier.

Gjenopprettelse av familier er det viktigste nøkkelordet for Ørskogfjellet Kurs-og Familesenter. Her vil om lag 10 familier til enhver tid oppholde seg.
Dette er familier som vil starte på nytt etter ulike problemer, først og fremst rusmisbruk.
Her kan de ha barna med seg, og bruke tid på å lære å fungere sammen som familie i fredelige og naturskjønne omgivelser. På sikt blir det også aktuelt å arrangere ulike typer kurs rettet mot familier.

Hotellet har i mange år vært en kasteball mellom ulike eiere som alle har slitt for å få det til å gå rundt i den flotte fjellheimen. Til slutt ble stedet en beryktet festeplass, der alkoholen strømmet fritt.
Etter jul gikk Asbjørn Simonnes i stiftelsen Ørskogfjellet Kurs- og Familiesenter sammen med God Invest AS om å kjøpe stedet. Prislappen var på drøyt to millioner kroner på eiedommen, som er verdsatt til det tidobbelte.

Nå skal Evangeliesenteret leie og drive hotellet.

-Nå ser vi frem til at det skal bli en stabil drift her. Og fremfor alt så er vi veldig glade for at vi slapp å ta stilling til en ny søknad om skjenkebevilling, sa ordføreren i Vestnes, Roald Fiksdal i sin hilsen, og høstet et latterbrøl fra salen.

Mer om åpningen i Magazinet fredag 20. april.

Per Ole Aalberg