- Europa må proklamere Jesus som Herre

Direktøren i The Catholic Family and Human Rights Institute, som driver lobbyvirksomhet for konservative moralske verdier i FN og på FNs konferanser, har advart om at Europa får en åndelig død på grunn av færre fødsler, radikal sosial politikk og forsøk på omdefinering av ekteskapets betydning over hele kontinentet. Debatt: Har Europa blitt åndelig dødt?

- Europas eneste håp for vekkelse er at europeerne proklamerer Jesus som Herre, skriver Austin Ruse i en kommentar til Catholic News Agency.

Kommentaren er publisert på nettstedet "The Catholic Thing", og forteller om en konferanse i Wien tidligere i juni. Sekularisme og Islam i Europa var tema for konferansen.

Bekymret over Islam
I følge Austin Ruse var det mange tilstedeværende, spesielt blant britiske journalister, som uttrykte stor bekymring for Islams fremmarsj som religion i Europa.

- Det ser ut til at det var stor enighet på konferansen om at Europa for tiden er i alvorlige problemer på grunn av muslimsk innvandring, mangel på god integrering og færre fødsler hos ikke-muslimske europeere, skriver Ruse i sin kommentar.

- Mange europeere er for optimistiske, og tror at kristendommen vil forsette i Europa uten noen spesiell vekkelse eller dedikering til troen, fortsetter han. - Et medlem av det franske kabinettet sa en gang at Frankrike, den "eldste datter av kirken", aldri kunne miste den kristne troen.

Ruse påpeker - til sammenlikning - at Ephesus, det siste hjemmet til jomfru Maria, nå ligger i ruiner og at det i nærheten ikke finnes en eneste kristen kirke, kun muslimske moskeer.

Europa åndelig dødt
- Troen vokser ikke i stein, kun i menneskenes hjerter, presiserer Ruse. - Europa er slitent. Europa er kanskje tapt. Europa er mest sannsynlig åndelig døende. Spredningen av radikal sosial politikk, mange færre fødsler og omdefinering av ekteskapsbegrepet er alvorlige symptomer på en dypere uvilje mot Den Hellige Ånd.

Ruse mener at Europa kun kan bli reddet ved at europeere proklamerer Jesus som sin Herre. Han ser opp til USA, som sier at radikal evangelisk forkynnelse har beholdt USA som det mest religiøse landet i Vesten.

Lær av USA
- Katolikker har mye å lære av de evangeliske kristne. Å si at europeere må proklamere Jesus som sin Herre er kanskje ikke katolikkenes språk, men det er et språk som har beskyttet USA fra å komme i det religiøse uføret Europa nå er i, skriver Ruse.

Ruse anbefaler europeere å besøke Talledega i Alabama (USA). Der arrangerer man felles bønn foran hvert eneste billøp-arrangement (NASCAR) og taler om Jesus. Europeere bør ta med noen av disse vanene hjem til sine hjemland i Europa, slik at Europa kan reddes, mener Ruse.

Kilde: Christian Telegraph