Rundt 40 EU-migranter tilbragte natten foran rådhuset i Malmö, i protest mot at politiet tirsdag rev leiren de hadde bodd i. Foto: John Alexander Sahlin / TT / NTB scanpix

EU-migranter nekter å forlate rådhuset i Malmö

Rundt 40 migranter fra EU-land har slått seg ned utenfor rådhuset i den sydsvenske byen Malmö, der de tilbrakte en kald høstnatt under lag av tepper.

Migrantene slo seg ned utenfor rådhuset etter at politiet tirsdag rev en romleir i bydelen Sorgenfri, der det bodde rundt 200 sigøynerne og andre, de fleste av dem fra Romania og Bulgaria.

Statsminister Stefan Löfven forsvarte ryddingen av leiren ved å vise til at det er EU-migrantenes hjemland som må ta ansvaret for dem, ikke Malmös myndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rundt 40 migranter har siden hatt tilhold utenfor rådhuset, med krav om nye bosteder.

– Det har vært veldig kaldt, men jeg fikk likevel sove litt. Jeg er gravid og måtte søke hjelp i natt på grunn av problemer, forteller Vanessa fra Romania.

– Så lenge de ikke gir oss nytt bosted, kommer jeg til å sove her, sier hun.

Etter at Sorgenfri-leiren ble revet, ble migrantene henvist til midlertidige flyktningboliger eller gitt bussbilletter hjem. Et 20-tall takket ja til billetter og har siden reist til Romania, opplyser Malmö kommune.

Politiet gjør det klart at migrantene ikke får etablere noen leir utenfor rådhuset i byen.

– Vi kommer ikke til å akseptere telt eller andre former for beskyttelse mot vinden. Da blir det jo camping, og vi må i så fall foreta en ny vurdering, sier polititalsmannen Richard Glantz.

Les også:

Les også
800.000 ulovlige innreiser til EU i 2015
Les også
Nesten 200 asylsøkere til Norge over Storskog tirsdag
Les også
Tusk innkaller til nytt toppmøte om flyktningkrisen
Les også
Syversen skulle gjerne sluppet Sandbergs salve
Les også
Hastemøte hos Sanner om bosetting av flyktninger