Etterlyser flertallsregjeringens handlekraft

Høyres finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner, etterlyser flertallsregjeringens handlekraft som Stoltenberg snakket høyt om i valgkampen i fjor.

- Det blir nesten parodisk når vi husker hva Jens Stoltenberg sa før valget i fjor. Her sa han i NRKs folkemøte at man skulle stemme på et av de rødgrønne partiene for å slippe spill, spetakkel og omkamper. Men vi har jo nesten ikke opplevd annet etter at de kom til makten. Flertallets handlekraft har forsvunnet fullstendig i løpet av de siste ukene, sier Høyres finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner.

Det var i en debatt om IA-avtalen i NRKs Politisk kvarter Sanner kom med påminnelsen om hva Stoltenberg uttalte.

Samtidig gjorde Sanner det klart at også Høyre var opptatt av det høye sykefraværet.
- Vi er selvsagt enig med statsminister Jens Stoltenberg i at sykefraværet er alt for høyt og at det bør ned. Vi har noen forslag for hvordan man kan gjøre noe med det og vi har ønsket en dialog med partnene i arbeidslivet for å diskutere dette.

- Det alvorlige med den snuoperasjonen som man nå har foretatt er at regjeringen i realiteten fraskriver seg ansvaret for balansen i statsbudsjettet. Man skyver over på partnerne i arbeidslivet å saldere budsjettene, sa Sanner.

Stoltenberg mente imidlertid at det ikke er noe nytt at partene i arbeidslivet påtar seg ansvar i statsbudsjettet.
- Det er jo det hele avtalen om IA-avtalen handler om, men partnene har så langt ikke greid å sørge for at det skjer ? og det er det vi ønsker skal skje nå, svarte statsministeren. Stoltenberg minnet også om at regjeringen betalte milliarder av kroner inn denne avtalen for at man skulle få tilbake redusert sykefravær.

- Nos som skal føre til redusert sykefravær og styrking av statsbudsjettet. Ingen av delene skjer og nå må noe skje, la Stoltenberg til.


Raymond Haslien