Eritreas utenriksminister Osman Sale (med krans) blir ønsket velkommen til Addis Abeba av Etiopias statsminister Abiy Ahmed. Foto: Mulugeta Ayene/AP/NTB scanpix

Etiopia og Eritreas ledere møtes trolig

En av Afrikas eldste grensekonflikter kan bli løst når Etiopias statsminister og Eritreas president trolig møtes om ikke lenge.

Etiopias utenriksminister Workneh Gebeyehu sier torsdag at tid og sted for et møte mellom landets statsminister Abiy Ahmed og Eritreas president Isaias Afwerki er under diskusjon.

Konflikten mellom Etiopia og Eritrea har sin opprinnelse i en grensekrig tilbake i 1998. Utenriksministerens uventede uttalelse kom på tampen at et historisk, tre dager langt besøk i den etiopiske hovedstaden av en eritreisk delegasjon på høyt nivå, den første på 20 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Et møte vil skape et fruktbart grunnlag for gjenopprettelse av fred, sier den etiopiske utenriksministeren.

Den politiske kursendringen kommer i kjølvannet av valget av den reformvennlige etiopiske statsministeren Abiy Ahmed i april. Han overrasket regionen tidligere i juni ved å gi full støtte til en fredsavtale fra 2000, en pakt som gjorde slutt på krigshandlinger som hadde tatt titusener av liv.

Etiopia nektet den gang å etterleve fredsavtalen og mente at den ga Eritrea kontroll over flere nøkkelområder. Siden den gang har de to landene ført en krig som har murret i bakgrunnen, men ikke slått helt ut.

NTB-AP

Les også
Denne mannen skaper håp i Etiopia
Les også
Norsk-etiopiere er begeistret og bekymret
Les også
Den etiopiske misjonæren
Les også
Pastor drept av krokodille under massedåp
Les også
Nytt dødsfall etter angrep i Etiopia