Folk som er drevet fra sine hjem som resultat av konflikten i Tigray, står i kø for å hente vann i en provisorisk flyktningleir som er satt opp i Shire i regionen. Foto: International Rescue Committee via AP / NTB

Etiopia avviser at de driver etnisk rensing i Tigray

Myndighetene i Etiopia avviser USAs beskyldning om at det foregår etnisk rensing i Tigray-regionen.

– Anklagene om etnisk rensing av befolkningen i Tigray har ingen basis i virkeligheten og det er uriktig å dømme Etiopias regjering slik, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i landet.

– Ingenting som skjedde under eller i etterkant av operasjonen i Tigray kan identifiseres eller defineres som målrettet, bevisst etnisk rensing, heter det videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Utenriksdepartementet føyer også til at Etiopias regjering ser det langvarige, strategiske forholdet til USA som spesielt viktig.

USAs utenriksminister Antony Blinken tok i Kongressen onsdag til orde for en uavhengig granskning av det som har skjedd i Tigray. Han ba også Eritrea om å trekke sine styrker ut av området.

– Dette må ta slutt. Regionen trenger et militære som ikke bryter menneskerettighetene til folket i Tigray eller begår etnisk rensing, som vi har sett i det vestre Tigray, sa Blinken.

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, sa i forrige uke at både etiopiske og eritreiske regjeringsstyrker kan ha begått krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i Tigray.