- Et skup for Stavanger universitet

Leder for Norsk Israelsk Handelskammer i Stavanger gleder seg over avtalen mellom Stavanger universitet og israelske Technion.

Tryg­ve Berge re­gist­re­rer med glede at Uni­ver­si­te­tet i Stav­an­ger har fått til en sam­ar­beids­av­ta­le med Tech­nion i Haifa.

- Dette er intet mindre enn en skup. Tech­nion er i ab­so­lutt ver­dens­top­pen for uni­ver­si­te­ter, så dette er stor­ar­tet for Stav­an­ger uni­ver­si­tet, sier Berge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For­nøyd

Han har ledet Han­dels­kam­me­rets av­de­ling i Stav­an­ger siden opp­star­ten i no­vem­ber 2011, og er svært for­nøyd med den po­si­ti­ve ut­vik­lin­gen av kon­tak­ten mel­lom nors­ke og is­ra­els­ke sel­skap disse to-tre årene.

- Vi har hatt en rekke mar­ke­rin­ger for å øke sam­ar­bei­det mel­lom nors­ke og is­ra­els­ke fore­tak. Det størs­te til nå var i no­vem­ber i fjor da over 20 is­ra­els­ke sel­skap del­tok i Stav­an­ger. Til nå vet jeg om 19 is­ra­els­ke sel­skap som har fått av­ta­ler med part­ne­re i Stav­an­ger, opp­ly­ser Berge.

Ser fram­over

Han ser fram til den store olje­mes­sen i Stav­an­ger i au­gust, som er den størs­te olje­mes­sen i ver­den. Der reg­ner han med det kom­mer en stor is­ra­elsk de­le­ga­sjon med del­ta­ke­re også fra of­fi­si­elt, po­li­tisk hold i Is­rael.

Dagen

Les også
- Støtter Israels rasistiske apartheidpolitikkOljesamarbeid Norge-Israel
Les også
Historisk norsk-israelsk oljesamarbeidOljesamarbeid Norge - Israel