Et norsk barn identifisert i overgrepsbilde-saken

Et av barna som er avbildet i materialet i den omfattende overgrepssaken i Trøndelag, er norsk. Ytterligere ett barn har vært i dommeravhør.

Barnet som er identifisert ut fra overgrepsbildene, bor i et annet politidistrikt enn Sør-Trøndelag, skriver Adresseavisen.

Opplysningene kom fram i forbindelse med fengslingsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere politidistrikt involvert

Politiet fikk medhold i forlenget varetekt for en 50-åring og en 38-åring, begge fra Trondheim. I tillegg ble en 34-åring fremstilt for fengsling. Han ble pågrepet onsdag, og er den åttende personen som er siktet i saken.

– Dette er en stor pågående etterforskning. Dette har blitt en stor aksjon som flere politidistrikter jobber med, sa politiadvokat Heidi Melø.

Politiet forsøker å finne ut om noen av de siktede kan ha forgrepet seg på barn. Flere av de siktede skal ha skrevet om slike fantasier i chattelogger.

Én løslates

Samtidig ble det klart at én av de åtte siktede nå blir løslatt. Politiet ber ikke om forlenget fengsling for en 39 år gammel trondheimsmann.

Mannen er siktet for lagring av overgrepsbilder, men nekter straffskyld.

– Det ligger i sakens natur at det ikke er fare for bevisforspillelse mer. Fra vårt ståsted er det ikke overraskende at han blir løslatt, sier forsvareren, advokat Torfinn Svanem.

Ifølge kjennelsen fra forrige fengslingsmøte, har 39-åringen deltatt i chattevirksomhet. Selv hevdet han at det må ha vært en venninne av ham som utførte chattingen.

Politiet har opplyst at saken mot 39-åringen har utspring i et annet politidistrikt, og at han ikke kan knyttes til de andre siktede i sakskomplekset. (©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Overgrepssak i Trøndelag omfatter spedbarn