HARDE DAGER: Kandidatene til å lede den koptiske kirken f.v.) Pater Bakhomius av Jomfru Maria i Wadi Natroun, Pater Seraphim av Jomfru Maria, biskop Raphael av sentrale Kairo og biskop Tawdros av Beheria i Giza, Kairo er forberedt på harde dager i møte med Egypts islamistiske myndigheter.

Et barn med bind for øynene avgjør ny kopterpave

Loddtrekning om ny kopterpave søndag.

Med fremveksten av Det muslimske brorskap i regjeringen håper kopterne å finne en pave som kan bringe stabilitet og myndighet til Egypts kristne.

Hele 90 prosent av det koptiske samfunnet benyttet stemmeretten til å velge arvtakeren til den populære paven Shenouda, som døde i fjor.

- Den høye valgdeltakelsen viser at kopterne elsker kirken deres, sa interimpave og biskop Pashomios da han møtte pressen søndag, for å kunngjøre de fire vinnerkandidatene.

På søndag blir den nye paven utpekt ved at navnene til de fire pavefavorittene skrives på fire lapper og puttes i en glassboks. Deretter trekker et barn med bind for øynene lappen som avgjør hvem som skal fronte kopternes sak overfor Egypts islamistiske makthavere, samtidig som han skal mane til fred og forsoning.


Utsatt

Mange biskoper har unngått å stille sitt kandidatur til toppjobben fordi 118. koptiske paven skal tale trossamfunnets sak i en tid med omfattende politiske og sosiale problemer for kopterne.

- Jeg forventer harde dager, sier Biskop Beeman, hvis navn ligger i glassboksen på søndag, til avisen Al Ahram.


Bønn og faste

Kilder samme avis har snakket med sier kirkemedlemmers innsats i dagene fremover blir avgjørende:

- Den koptiske kirken vil oppfordre sine medlemmer til å faste og be de kommende dagene for å skape en åndelig atmosfære der Gud kan gripe inn i valget av de fire finalistene til stillingen.

(Dagen)