Erna Solberg støtter innskrenking av abortloven

Går imot par­ti­ets kvinne­fo­rum som øns­ker å be­va­re loven slik den er i dag.

 Høy­re-le­der Erna Sol­berg støt­ter pro­gram­ko­mi­te­ens for­slag om å stram­me inn abort­lo­ven. Hun går der­med imot par­ti­ets kvinne­fo­rum som øns­ker å be­va­re loven slik den er i dag.

- Jeg kan ikke gå inn i alle de­bat­ter som kom­mer på Høy­res lands­møte, det kan bli opp­fat­tet som et press. Men dette er et stand­punkt par­ti­et har hatt i tolv år, og som jeg har ar­gu­men­tert for, sier Erna Sol­berg til Dag­bla­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

År­sa­ken til at par­ti­et øns­ker å endre abort­lo­ven, er frykt for at da­gens lov sam­men med fram­ti­das tek­no­lo­gi kan føre til at flere fost­re vel­ges bort.

Les også:Advarer mot å stramme inn abortloven

Mens Sol­berg er enig med par­ti­ets pro­gram­ko­mité om at al­vor­lig syk­dom hos fos­te­ret ikke skal være selv­sten­dig abort­grunn etter uke tolv, øns­ker Høy­re-kvin­ne­ne å be­va­re abort­lo­ven slik den er i dag, skrev Af­ten­pos­ten tors­dag.

- Abort­lo­ven har fun­gert godt i snart 40 år. Den var en av de størs­te sei­re­ne nors­ke kvin­ner har hatt. Høy­res kvinne­fo­rum øns­ker ikke å stram­me inn abort­lo­ven og kvin­ners mu­lig­het til å ta egne valg, sa kvinne­fo­ru­mets leder Julie Brodt­korb.

Les også:- Kvinneforumet lever på 70-tallet

Høy­re-nest­le­der Bent Høie som har ledet ar­bei­det med nytt parti­pro­gram, fast­slo tors­dag at loven opp­le­ves som dis­kri­mi­ne­ren­de av dem som lever med den typen syk­dom som gir et selv­sten­dig grunn­lag for abort. Han mener også at lov­end­rin­gen vil hind­re en vi­de­re ut­vik­ling mot et ster­ke­re sor­te­rings­sam­funn.

For­sla­get vil ikke in­ne­bære en inn­stram­ming av da­gens prak­sis, mener han.

(NTB)