Klikk for å endre tekst

Erling Laugsand er ny leder i Senterungdommen

- Jeg mener vi må bli mye tøf­fe­re til å ta de kon­tro­ver­si­el­le stand­punk­te­ne, sier den nyvalgte lederen.

På Sen­ter­ung­dom­mens lands­møte lør­dag ble Er­ling Laugsand (24) valgt som ny leder etter Sand­ra Borch.

Laugsand ut­ta­ler i enpresse­mel­ding at hans am­bi­sjon er at Sen­ter­ung­dom­men sam­men skal gå i front og vise vei for par­ti­et.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg mener vi må bli mye tøf­fe­re til å ta de kon­tro­ver­si­el­le stand­punk­te­ne som kan de­fi­ne­re både sen­trum og en grønn po­li­tikk. Det er ikke noe mål at alle skal være enige med oss, sier Laugsand. Han var inn­stilt som leder av valg­ko­mi­te­en.

- Det er i Senterpartiets ånd å la folk få bestemme mer selv. Vi skal ikke kjøpe høyresidas forstyrra syn på hva frihet er, men heller ikke venstresidas ide om at frihet innebærer frihet fra ansvar - der staten passer på, sier Erling Laugsand.

Sand­ra Borch hadde opp­rin­ne­lig sagt ja til en ny pe­rio­de som leder i Sen­ter­ung­dom­men, mentrakk seg en uke etter årets stor­tings­valg. Hun har vært leder siden 2011.

Om ver­vet som po­li­tisk nest­le­der ble det kamp­vo­te­ring mel­lom Per Mar­tin Sand­trø­en og Tor­stein Ler­hol. Sand­trø­en var inn­stilt av valg­ko­mi­te­en, og han ble valgt. Gun­nar Kaus ble valgt som or­ga­ni­sa­to­risk nest­le­der.

Sen­ter­ung­dom­mens lands­møte av­hol­des i Åle­sund.