GRØNN:Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vil delta på Misjonsselskapets grønne generalforsamling og overrekke sertifikatet «Miljøfyrtårn».

Erik Solheim til NMS generalforsamling

Statsråd Erik Solheim (SV) kommer til Det Norske Misjonsselskaps (NMS) generalforsamling som er i Bergen 9.-13. juli.

Solheim vil delta med både et miljø- og et bistandsperspektiv.

- Jeg opplever NMS som en veldig miljøbevisst organisasjon, og en organisasjon som ikke bare prater, men som gjør noe med det, sier rådgiver for miljø og forbruk Lars Ove Kvalbein.

NMS skriver i en pressemelding at organisasjonen synes det er ekstra hyggelig at miljø-og bistandsminister Erik Solheim deltar på arrangementet torsdag 10.juli.

Miljøfyrtårn i NMS

Ministeren skal overlevere et diplom til arrangementet som miljøfyrtårn, og holde et kort foredrag om norsk utviklingspolitikk.

Miljøfyrtårn er en nasjonal sertifiseringsordning rettet mot virksomheter i privat og offentlig sektor. Misjonsselskapet bestemte seg tidlig for at generalforsamlingen i år skulle være et grønt arrangement.

Fotball og misjon

Erik Solheim er venn av tidligere Kamerun-misjonær Njell Lofthus. Lofthus spilte fotball sammen med Kjell Magne Bondevik, Erik Solheim og predikanten Gunnar Prestegård, men måtte legge fotballskoene på hyllen etter at han brakk ryggen i en fallulykke under byggingen av Millenniumskirken i Kamerun.

Njell Lofthus, som i 2004 ble tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv for sine ca. 40 år som innsats som misjonær og bistandsarbeider, har vært en pådriver i byggingen av Millenniumskirken som ble innviet i Kamerun i februar 2008. (DM/NMS)