EPOST-OPPRØR: Sp-politiker Ole Paulshus i Våler i Østfold står nå i spissen for et epost-opprør mot Senterparti-ledelsens håndtering av ny ekteskapslov.

Epostopprør i Sp mot ny ekteskapslov

På grasroten i Senterpartiet er det nå et opprør på gang, i form av en epostaksjon, rettet til Senterpartiet mot regjeringens hastverk med å få Stortinget med på en ekteskapslov som vil sidestille homofile og lesbiske par når det gjelder retten til å inngå ekteskap.

Ny barne- og likestillingsminister er på plass. Og den nye ministeren, Anniken Huitfeldt (Ap), har signalisert i likhet med tidligere statsråd i departementet, Karita Bekkemellem (Ap), at også hun vil være «homominister». Den nye ekteskapsloven er ventelig like om hjørnet. I Senterpartiet i Østfold er vararepresentant til kommunestyret i Våler kommune, Ole Paulshus, lei av at Senterpartiet i denne saken er i ferd med å bli et haleheng til Ap og SV, som nå stresser svært for å få saken igjennom i Stortinget.



Krever konsekvensanalyse

- Senterpartiet har mange verdikonservative velgere. Mange av dem ligger og vipper mellom Senterpartiet og KrF, men på bygdene velger mange av disse menneskene likevel Sp av distrikshensyn. Dette kan snu seg i Sps disfavør om Sp svikter sin verdikonservative profil. Derfor har jeg startet en epostaksjon rettet til Senterpartiet, for i det minste å få partiledelsen med på å gå inn for en konsekvensanalyse av en slik lov før regjeringen fremmer saken for Stortinget, forteller Ole Paulshus til Dagen Magazinet. Han anbefaler alle som er imot loven om å skrive seg påepostaksjonen på www.opprop.no.

Den lokale Sp-politikeren opplyser at aksjonen nettopp er startet og at det derfor ikke er kommer inn så mange underskrifter ennå, men han håper på et stort engasjement. Han oppforder dessuten alle Sp-sympatisører som er misfornøyde med partiets håndtering av denne saken til å kontakte Senterpartiets sekretariat i Oslo pr telefon eller via mail for å si sin mening.

- Ap og SV er er kategoriske, de har programfestet at de vil ha denne ekteskapsloven, men fra Senterepartiets side, er ikke dette noe vi har i programmet. Og i valgkampen var det flere prominente Sp-topper som signaliserte motstand mot en kjønnsnøytral ekteskapslov. Derfor blir det helt feilt når vi utad signaliserer at vi i regjering slår følge på ferden med Ap og SV i denne saken, mener Paulshus.

- En slik lov vil kunne ha store konsekvenser for hjem, familie, barna, skole, og barnehage, og ikke minst hva som vil kunne bli de økonomiske følgene for samfunnet, fremholder Sp-representanten.



Tape velgere

Paulshus frykter at Sp, som har mange verdikonservative velgere, vil kunne få seg en kraftig smekk på fingrene ved stortingsvalget i 2009, om partiet i regjering bidrar til å få vedtatt en slik lov i Stortinget.

- Senterpartiet må derfor kjenne sin besøkelsestid. Vi må roe ned tempoet og gjøre et skikkelig lovforarbeid, og heller legge reformen frem for Stortinget som en stortingsmelding.
Så kan man behandle saken etter stortingsvalget i 2009, slik at velgerne klart kan få se hvem som støtter en slik lov og hvem som går imot den.

Paulshus forsøkte tidligere i år å få fylkesårsmøtet i Østfold Senterparti med på en resolusjon med disse intensjoner, men der var det ikke flertall for å behandle den.


DM